Årets plads

HK kårer Maribo-tandlæger til årets elevplads

 

02. juli 2015  |  Sjælland  |  Journalist Anders Høj Eggers

Godt samarbejde og lærerigt uddannelsesforløb gør tandlægehus fra Maribo til årets elevplads for tandklinik-elever.

HK/Privat Sjælland og en række sjællandske erhvervsskoler har kåret Tandlægerne Anne og Steen Bertram-Jakobsen i Maribo til årets elevplads. Det sker, efter elever på 70 tandklinikker på Sjælland, Lolland og Falster har kunnet nominere den klinik, de er elever hos.

- Det, der betyder meget for mig, er, at jeg glæder mig til at gå på arbejde. Og det gør jeg hos Tandlægerne Anne og Steen Bertram-Jakobsen. Jeg får lov til at prøve forskellige ting af, og det er rart, at de stoler på, jeg kan gøre det. Så det er super fedt, min elevplads vandt, og at jeg kunne overraske mine gode kolleger, siger Christina Wrona, der er tandklinikassistentelev ved årets elevplads. 

Hygge hos årets elevplads, hvor Christina Wrona (bagest i midten og skyggen) indstillede din læreplads til den fornemme pris. Foto: Esben Hansen

Valget faldt blandt andet på tandlægerne fra Maribo på grund af, at ”der hersker et godt samarbejde, en humørfyldt hverdag, samt stor omsorgsfuldhed over for patienterne. Min læreplads fortjener i mine øjne at blive årets læreplads, da de er med til at gøre min uddannelse til et spændende og lærerigt forløb”, som det hedder i Christina Wronas nominering.

Tandlægehuset fik mandag eftermiddag overrakt nyheden til et hyggeligt arrangement i solen.


- Vi er meget glade for kåringen, og at Christina er tilfreds med sin læreplads. Vi er åbne og prøver at give eleven en forståelse af, hvorfor vi gør tingene, som vi gør. Samtidig får eleven – i det omfang hun magter det – lov til at assistere ved behandlingerne. På den måde får hun mulighed for en spændende, variereret og lærerig arbejdsdag, siger tandlæge Steen Bertram-Jakobsen om hvorfor, de blev årets elevplads.


Slår et slag for uddannelsen til tandklinikassistent

- Et godt arbejdsmiljø og fokus på uddannelse er to af de vigtigste elementer for at uddanne dygtige tandklinikassistenter. Derfor glæder det mig, at der er mange klinikker, som eleverne er glade for. Og stort tillykke til årets elevplads, siger Kurt Jørgensen, formand for HK/Privat Sjælland.

Baggrunden for kåringen er, at skolerne Celf, EUC Nordvestsjælland og EUC Sjælland og HK Sjælland sammen vil slå et slag for erhvervsuddannelsen inden for tandklinikområdet. HK er tandklinikelevernes fagforening, og dommerpanelet er faglærere fra de medvirkende skoler. Det er andet år i træk, at årets tandklinik bliver kåret, og ifølge Kurt Jørgensen kan de i HK/Privat Sjælland se, at eleverne og klinikkerne er med på, at der bliver sat fælles fokus på området.

Dagen efter kåringen til årets elevplads, blev årets elev også kåret. 

- Eleverne skal have en god studietid, hvor de får de faglige kompetencer, som arbejdsgiverne vil have fremover. Derfor er det vigtigt både at holde fast i og udbygge de gode erhvervsuddannelser, vi har i dag. Og det arbejder vi sammen med tandlægerne og erhvervsskolerne om hver dag, siger Kurt Jørgensen.


 


Christina Wrona indstillede sin læreplads til Årets Elevplads, fordi de gør en ekstra indsats for at gøre hendes uddannelse spændende og lærerig. Foto: Esben Hansen